Κατηγορίες
- Super Προσφορές
-
Εταιρείες
- Avene
- Higher Nature
- Super Health
- Νέοι σύμμαχοι
- Apivita
- Arkopharma
- Aveeno
- Bausch & Lomb
- Cambridge Pharm
- Colgate
- Collagen
- Coverderm
- Dercos
- Dr Muller pharma
- Elgydium
- Esi
- Eva
- Fadopharm
- Fissan
- Frezyrderm
- Gerolymatos
- Health Aid
- Hedrin
- Hexaldent
- Intermed
- Juvamine
- Kaiser
- Kilokiller
- Korres
- La Roche Posay
- Lamberts
- Lanes
- Lierac
- Lipotox
- Merck
- Mustela
- Nature’s Plus
- Nelsons's
- Nuc
- Obesimed
- Olympian Labs
- Omega Pharma
- Ortis
- Phyto
- Plak Out
- Power Health
- Priorin
- Prolife
- Roc
- Sebamed
- Seven Seas
- Solgar
- Somatoline
- Spiroulina Platensis
- SuperFoods
- Tol Velvet
- Vian
- Vichy
- Virbac
- Vital Plus
- Xerostom
- Drontal
- Exspot
- Termal Med
- Καλλυντικά
- Αντιηλιακά
- Μακιγιάζ
- Βαφές Μαλλιών
- Συμπληρώματα Διατροφής
- Εναλλακτικές Θεραπείες
- Έγκυος και Λοχεία
- Βρέφος
- Παιδί
- Άνδρας
- Σακχαρώδης Διαβήτης
- Στοματική Υγιεινή
- Γάτα - Σκύλος
- Ανθοϊάματα
- Διάφορα
11,00€ 7,20€
- Διαθεσιμότητα:
- Διαθέσιμο
- Κωδικός Προϊόντος:
- 611403
- Κατασκευαστής:
- Intermed
Περιγραφή
CHLORHEXIL 0.12% MOUTHWASH
Αντιμικροβιακή προστασία, ανακούφιση και φροντίδα
Το Chlorhexil 0.12% Mouthwash με χλωρεξιδίνη 0.12% , σχεδιάστηκε για τον έλεγχο και την εξουδετέρωση των μικροοργανισμών στη στοματοφαρυγγική κοιλότητα,την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ουλίτιδας και τη μείωση των ουλορραγιών. Ταυτόχρονα συμβάλλει στη βελτίωση των χαλαρωμένων και ερεθισμένων ούλων μέσω της σύσφιξης,ενδυνάμωσής και ανακούφισής τους που επιτυγχάνεται με τα βότανα που περιέχονται στη σύνθεσή του
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Ουλίτιδες και ουλορραγίες
Καταπολέμηση της μικροβιακής ουλοοδοντικής πλάκας
Στην αντιμετώπιση ανακούφιση των συμπτωμάτων μιας φαρυγγίτιδας ή αμυγδαλίτιδας (γαργάρες)
Με χλωρεξιδίνη 0,12%, εκχύλισματα χαμομηλιού, Krameria Triandra, Commiphora Myrrha α-bisabolol.
Χωρίς την παρουσία οινοπνεύματος. Με υπέροχη γεύση βοτάνων. Fl. 250ml
Οδηγίες Χρήσης
Πραγματοποιείστε στοματοπλύσεις για 30-60sec με 10ml αναραίωτου διαλύματος CHLORHEXIL 0,12%, 2 φορές την ημέρα, για 15 έως 20 ημέρες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιοδοντίτιδα
Η περιοδοντίτιδα αποτελεί εξέλιξη της ουλίτιδας και δυστυχώς οδηγεί σε μη αναστρέψιμες βλάβες των γύρω ιστών των δοντιών ενώ φαίνεται να είναι η συχνότερη αιτία της απώλειας τους στους ενήλικες.
Προδιαθέτοντες παράγοντες για την εμφάνισής της, πέρα από τον σχηματισμό πέτρας , είναι το κάπνισμα, ο μη ελεγχόμενος σακχαρώδης διαβήτης, το stress,η μειωμένη ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, η κακή διατροφή, το τρίξιμο των δοντιών, οι ορθοδοντικές ανωμαλίες, οι ορμονικές μεταβολές, η λήψη διαφόρων σκευασμάτων (όπως αντισυλληπτικά, αντιεπιληπτικά κ.α.) ενώ στο 30% του πληθυσμού θεωρείται ότι υπάρχει γενετική προδιάθεση.
Για την ανίχνευση περιοδοντικών προβλημάτων, ο οδοντίατρος εξετάζει τα ούλα σας. Γι ‘αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που ονομάζεται περιοδοντική μήλη και εντοπίζει τους λεγόμενους θυλάκους μεταξύ των ούλων και των δοντιών. Στο τελείωμα της γραμμής των ούλων τα ούλα δεν προσφύονται σε κάθε δόντι. Εκεί υπάρχει μα πολύ αβαθής αύλακα σε σχήμα V μεταξύ δοντιού και ούλων που ονομάζεται ουλοδοντική αύλακα.Αν το βάθος της αύλακας είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 3mm τότε ο ασθενής θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία.
Στους περιοδοντικούς ασθενείς τα βακτήρια της πλάκας αρχίζουν να εισχωρούν ανάμεσα στα δόντια και τα ούλα, όπου το περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξη αναερόβιων μικροβίων κάτω από την επιφάνεια των ούλων. Περιοδοντικοί θύλακοι αρχίζουν να σχηματίζονται κάτω από την γραμμή των ούλων.
Ο συνδετικός ιστός και το οστό που περιβάλλει το δόντι μολύνεται. Οι βακτηριακές τοξίνες αλλά και τα αμυντικά ένζυμα του ανοσοποιητικού συστήματος που μάχονται την μόλυνση, αρχίζουν να καταστρέφουν τους περιοδοντικούς ιστούς που συγκρατούν τα δόντια στη θέση τους. Καθώς η περιοδοντίτιδα προχωρά, οι περιοδοντικοί θύλακοι βαθαίνουν και συνεχώς μεγαλύτερη μάζα συνδετικών ιστών και οστού καταστρέφεται. Η θεραπεία περιοδοντίτιδας πρέπει πλέον να γίνει από ειδικό περιοδοντολόγο.
Τα δόντια συνεχώς χαλαρώνουν, και χωρίς άμεση περιοδοντική θεραπεία, ένα ή περισσότερα δόντια θα χαθούν (είτε μόνα τους είτε γιατί θα πρέπει να εξαχθούν από τον οδοντίατρο για να αντιμετωπιστεί η μόλυνση).
Η καθημερινή και σωστή υγιεινή φροντίδα των δοντιών και των ούλων με προϊόντα τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά τους παθογόνους μικροοργανισμούς και προλαμβάνουν την εμφάνιση της πλάκας, πέτρας και ουλίτιδας καθώς και η αλλαγή του τρόπου ζωής και η ρύθμιση συνυπαρχόντων παθολογικών καταστάσεων αποτελούν το μοναδικό μέτρο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας.
«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας».
Ουλίτιδα
Με τον όρο ουλίτιδα περιγράφεται η παθολογική κατάσταση η οποία αφόρα τα ούλα και χαρακτηρίζεται από συμπτώματα φλεγμονής και αιμορραγία. Τα ούλα που φλεγμαίνουν, εμφανίζονται διογκωμένα, ερυθρά και ευαίσθητα ενώ μπορεί να αιμορραγούν είτε αυτόματα είτε κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος ή της χρήσης του οδοντικού νήματος. Παράλληλα μπορεί να παρατηρείται ευαισθησία ή πόνος των δοντιών κατά τη μάσηση και δυσοσμία της στοματικής κοιλότητας ενώ καθώς μεταπίπτει η κατάσταση αυτή σε περιοδοντίτιδα, αυξάνεται η κινητικότητα των δοντιών οδηγώντας έτσι σε απώλειά τους.
Κύρια αιτία εμφάνισης της ουλίτιδας είναι η ερεθιστική παρουσία της οδοντικής μικροβιακής πλάκας και η ανενόχλητη δράση των παθογόνων μικροοργανισμών, που βρίσκουν καταφύγιο κάτω από το προστατευτικό για αυτούς στρώμα που δημιουργεί η μικροβιακή πλάκα, η οποία σιγά- σιγά μετατρέπεται σε ανθεκτική πέτρα (ή τρυγία) λόγω της ενασβεστίωσής της. Επακόλουθο του σχηματισμού και της συγκέντρωσης της πέτρας είναι η απώλεια της στήριξης των δοντιών.
Καθώς απομακρύνονται σταδιακά τα ούλα από τα δόντια, αποκαλύπτεται η ρίζα του δοντιού και καταστρέφεται το οστό που συγκρατεί το δόντι στη θέση του, με αποτέλεσμα το δόντι να αποκτά μεγαλύτερη κινητικότητα από τη φυσιολογική και στο τέλος να χάνεται, συχνά χωρίς το ίδιο να παρουσιάζει καμία βλάβη στην επιφάνειά του.
Σε αυτό το αρχικό στάδιο της ουλίτιδας, οι βλάβες μπορούν να αντιστραφούν με σωστή στοματική υγιεινή καθώς δεν έχουν συμβεί ακόμη μόνιμες βλάβες στους συνδετικούς ιστούς ή το οστό. Διαφορετικά η κατάσταση αυτή εξελίσσεται και οδηγεί στην εμφάνιση της περιοδοντίτιδας και σε μη αναστρέψιμες βλάβες.
«Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας». Οδοντική μικροβιακή πλάκα
Η οδοντική μικροβιακή πλάκα είναι ένα κολλώδες διαφανές ή λευκωπό ή υποκίτρινο επίχρισμα που σχηματίζεται πάνω στις οδοντικές επιφάνειες όταν δεν βουρτσίζονται ή δεν βουρτσίζονται σωστά. Τασυστατικά που απαρτίζουν την Ο.Μ.Π είναι: μικρόβια, υπολείμματα τροφών και διάφορα συστατικά του σάλιου. Ο μόνος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος πρόληψης κατά της Ο.Μ.Π είναι το καθημερινό σωστό βούρτσισμα.
Το σωστό βούρτσισμα περιλαμβάνει καθαρισμό και των τριών επιφανειών του δοντιού (παρειακή-υπερώια-μασητική) καθώς και των μεσοδόντιων διαστημάτων με οδοντικό νήμα ή και μεσοδόντια βουρτσάκια σε παθογόνους καταστάσεις.Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε την αποτελεσματική απομάκρυνση της Ο.Μ.Π είναι η χρήση μετά το βούρτσισμα διαλύματος φουξίνης για τον χρωματισμό της υπολειπόμενης μικροβιακής πλάκας.
Η Ο.Μ.Π χαρακτηρίζεται σε υπο-ουλική και υπερ-ουλική. Εάν η πλάκα δεν αφαιρεθεί μέσα σε 24-28 ώρες αρχίζει να σκληραίνει και να γίνεται μια αδρή εναπόθεση που ονομάζεται τρυγία η πετρα. Άρα τρυγία είναι μια σκληρή ενασβεστοποιημένη ουσία που είναι προσκολλημένη πάνω στα δόντια και σχηματίζεται από την πλάκα και από άλατα που υπάρχουν στο σάλιο. Η τρυγία δεν μπορεί να απομακρυνθεί με το βούρτσισμα παρά μόνο με την διαδικασία της αποτρύγωσης (καθαρισμός δοντιών) από τον οδοντίατρο. Η υπο-ουλική τρυγία που αναπτύσσεται κάτω από την γραμμή των ούλων καθιστά δυσκολότερη την αφαίρεση του υμένα της πλάκας και μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή και νόσων του περιοδοντίου.Για το λόγο αυτό συνιστάται σε όλους τους ασθενείς υγιείς και μη, τυπικός οδοντιατρικός έλεγχος κάθε 6 μήνες. «Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας».